Splošni pogoji in uporaba

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

Ob registraciji v sistem www.ravenol.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvomno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Obiskovalec, kateri bo vnesel kakršnekoli podatke je obvezan vnašati samo točne in resnične podatke, informacije, gradiva, itd.. Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo in jo predali ustrezni pravni službi. Podatke pridobljene preko spletnih obrazcov in pri naročanju bomo uporabili le v namene poslovanja podjetja Rave olja d.o.o. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ravenol.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med trgovino in kupcem.

Izdelki in cene

V spletni trgovni ravenol.si Vam ponujamo vso našo aktualno ponudbo. Vse cene katere so navedene ob izdelkih so v EUR in vsebujejo DDV ter veljejajo na dan nakupa.

Naročilo in postopek nakupa blaga

Izbrane izdelke lahko naročite preko spletne trgovine ravenol.si, preko elektronskega sporočila (e-pošte) na naslov: [email protected] ali preko telefona. 
Najprej se more vsak uporabnik, kateri želi izdeleke naročiti, registrirati v naš sistem. Nato ima možnost vsak željen izdelek vstaviti v košarico (gumb "V košarico" ob izdelku). Kadar uporabnik doda v košarico vse željene izdelke in želi sedaj te tudi naročiti se pomakne korak naprej z klikom na gumb "Košarica" ter nato "Na blagajno" kjer se prikaže seznam vseh izdelkov kateri so bili dodani v košarico ter bodo naročeni. Prikazana je tudi cena vseh izdelkov posebej kot tudi celotna cena naročila. Naročilo nadaljujete z izbiro načina prevzema izdelkov (ali v poslovalnici osebno ali po pošti preko naših kooperantov), strinjati se morete tudi z "Pogoji" poslovanja katere najdete takoj pod "Načinom dostave", nato izberete še samo "Način plačila", kateri je "Plačlilo po povzetju", torej izdelke plačate ob prevzemu, zdaj ali je to prevzem v poslovalnici ali prevzem ob dostavi naših kooperantov. Naročilo nato zaključite v naslednjem koraku z klikom na "Potrjujem naročilo".

Sedaj je naročilo oddano in sledi pregled naročila, preverjanje same izdobave ter časa izdobave kar traja 1 DELOVNI dan (dnevi kot so sobote in nedelje/prazniki so izvzeti). V primeru, da pride do zamika časa izdobave (1-3 delavnih dni) oz. izdobave samega artikla smo primorani Vas kontaktirati, ali z Vaše strani navedenega e-maila ali preko telefona.

Preklic naročenih izdekov

Vsak uporabnik spletne trgovine ravenol.si lahko naročene izdelke prekliče v roku 1 ure od časa naročila preko e-maila oz teleofna. 

Dobava in dostava izdelkov

Rok dobave blaga je načeloma v 1-3 delavnih dni razen, če je to naknadno bilo dorečeno drugače. Ko se izdelki nahajajo pri nas ste o tem tudi obveščeni, nato v kolikor ste se odločili za dostavo z našimi kooperanti je rok za dostavo izdelkov dodaten 1 delaven dan. Izdelke dobite ustrezno zapakirane z priloženim računom ter garancijskim listom oz morebitnimi navodili.

Reklamacije

V primeru, da ste prejeli paket poškodovan med transportom, le tega takoj reklamirajte Vašemu poštarju in nas obvestite na e-poštni naslov [email protected] V kolikor ste prejeli blago z napako, na lastne stroške pošljete izdelek z napako v roku 14 dni na naslov prodajalca. Če prodajalec ugotovi da je reklamacija upravičena, bo izdelek zamenjal ter ga na svoj strošek poslal kupcu. Če pa ugotovi, da je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ravnanja kupca, bo prodajalec izdelek poslal nazaj kupcu na njegov račun.

Vračilo blaga

V primeru, da se kot kupec odločite izdelke vrniti nazaj, lahko to storite v roku 14. dneh od dneva prevzema le teh. Izdelki morejo biti nepoškodovani ter v originalni nepoškodovani embalaži, vsi montirani, ličeni oziroma kakorkoli uporabljeni izdelki bodo zavrnjeni oz vračilo le teh ne bo možno, ustreznost le teh je potrebno preveriti pred obdelavo. Edini strošek katerega kupec nosi v primeru vračila je strošek vračila izdelkov. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! 

Vračilo kupnine

Če ste kot kupec od naročenih izdelkov odstopili in če je bilo to skladno z pogoji za odstop smo Vam kot prodajalec dolžni vrniti kupnino na Vaš TRR najkasneje v roku 15 dni od sprejema vrnjenih izdelkov. 

Pravno varstvo

Za ostale pogoje, ki niso navedeni v splošnih pogojih poslovanja, veljajo določila po veljavni ustrezni zakonodaji.

Varstvo osebnih podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so tajni. Na strani ravenol.si delamo v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov. 
Za potrebe poslovanja ravenol.si oziroma Rave olja d.o.o zbira naslednje uporabnikove podatke:

- Ime in priimek
- Naslov za dostavo izdelkov/računa
- E-poštni naslov, kateri velja kot uporabniško ime
- Telefonsko številko
- Geslo v kodirani obliki

 Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki ne odgovarjamo. Kupec soglaša, da ga ekipa Rave olja d.o.o. kontaktira, razen v primeru, ko kupec slednjemu izrecno pisno nasprotuje. Družbi Pošta Slovenije posredujemo uporabnikov naslov in po potrebi telefonsko številko, vendar le za potrebo dostave artiklov.