ZGODOVINA PODJETJA Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH

Maziva, ki jih razvijajo, proizvajajo in tržijo v Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH, na severu Nemčije, so na mednarodnem tržišču izjemno priznana. S proizvodnjo so pričeli leta 1946 in se razvili v enega največjih samostojnih proizvajalcev olj in maziv v Nemčiji, prisotni pa so v več kot 80 državah sveta. V tehnološko izjemno naprednih laboratorijih razvijajo proizvode, ki ustrezajo in v mnogočem presegajo kakovost večine primerljivih proizvodov drugih proizvajalcev olj v svetu. Naloga razvojnih laboratorijev družbe, ki proizvaja olja in maziva Ravenol, je tudi prilagajanje novih proizvodov regulatornim zahtevam prihodnosti. Kakovostni sistem nadzora v proizvodnji zagotavlja visoke standardne proizvodov Ravenol, družba pa na enak način skrbi za njihovo kakovost vse do predaje proizvodov končnemu kupcu.

1954
Registracija blagovne znamke Ravenol. Paleto izdelko širijo na industrijska olja in hladilne tekočine.

1964
Uvedba večnamenskih olj in maziv. Razširitev palete izdelkov za nego avtomobilov ter motornih koles.

1974
Gradnja in širitev podjetja zaradi pomanjkanja prostora in modernizacije proizvodnega območja.

1977
Novogradnja skladišča in stavbe za pisarne.

1985
Širjenje proizvodnega programa na delno sintetična in polno sintetična motorna olja in olja za menjalnike. Širitev distribucijskega območja.

1993
Okrepitev mednarodne prodajne dejavnosti. Re-modernizacija proizvodnega območja.

2003
Širitev in posodobitev tehničnega-razvojnega laboratorija. Optimizacija proizvodnje z 6 stopenjskim polnilnim avtomatom za motorna olja.

2004
Certificiranje v skladu z DIN EN ISO 9001:2000. Pričetek sodelovanja v globalnem moto-športu z olji za dirkalne avtomobile. Prva udeležba družbe na nacionalnih in mednarodnih sejmih.

2005
Stopnjevanje mednarodne prepoznavnosti. Akreditacija laboratorija po skladu SIST EN / IEC 17025:2005.

2011
Posodobitev pisarniških in osebnih prostorov. Certificiranje v skladu z DIN ISO / TS 16949:2009.

2011
Celovita prenova družbe z posodobljenim logotipom blagovne znamke Ravenol. Zasnove in optimizacija embalaže proizvodov.

2013 – v tem letu stopi podjetje Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH v kooperaciji z podjetjem RAVE Olja d.o.o. na slovenski trg.