Mercedes-Benz BeVo in maziva Ravenol

0

Izdelki Ravenol so na seznamu Mercedes-Benz BeVo prisotni z velikim številom različnih maziv ter si z tem lastijo številne odobrene specifikacije.  

MB – BeVo
Daimler AG, kot tradicionalen pionir med proizvajalci avtomobilov, redno objavlja seznam operativnih tekočin za Vaša vozila. Ta so opravila strokoven pregled ter zahtevne teste in tako bila odobrena z strani znamke Mercedes-Benz. Vsa ta maziva so prisotna na seznamih – “Mercedes-Benz Specifications for Operating Fluids (MB BeVo)”. Ta seznam je prisoten tudi na spletu. 

MB-BeVo Vas seznani ne samo z pregledom strokovnih MB specifikacij temveč Vam priporoča tudi posamezne izdelke kateri te specifikacije vsebujejo ter Vam z tem pomaga pri izbiri pravilnega maziva oz. tekočine.

Mercedes-Benz priporoča, da za Vaše vozilo izberete resnično samo maziva z tega seznama zato ker:

  • happy wheels style="font-family: 'trebuchet ms', geneva;">deli avtomobila in operativne tekočine so prilagojene drug drugemu
  • poškodbe na avtomobilu, katere nastanejo zaradi uporabe nepravilnih maziv niso zajete v garancijo

Odobritev Mercedes-Benz je prisotna na vseh embalažah, kot npr. pri motornem olju: MB-Approval 229.51.  Tukaj je treba poudariti, da se mnogi proizvajalci maziv tem zahtevnim ter dragim testom izogibajo, ter zaradi tega za svoja maziva nimajo uradnih dovoljen z strani Mercedes-Benz pač pa na njihove izdelke tiskajo napise kot so npr. “Recommended MB 229.51” kar na kratko pomeni le to, da je mazivo priporočeno za to specifikacijo z strani proizvajalca maziva in ne Mercedes-Benza.

Ker se vozila ter delavne tekočine nenehno razvijajo naprej se tudi MB – BeVo neprestano posodablja.

Povezave:
Maziva Ravenol na seznamu Mercedes-Benz BeVo – LINK

Hvala za ogled prispevka.