Millington dirkalni motorji in maziva Ravenol

0

Podjetje Millington iz Velike Britanije je bilo ustanovljeno leta 1971. Takrat je še kot mladenič je Roy Millington začel z Millington 2izdelovanjem motorjev za kmetijske stroje na družinski kmetiji blizu Bridgnorth v Shropshire (Velika Britanija). Nadaljeval je z izdelovanjem motorjev BMC (Austin) A-serija in nato začel predelovati Fordove motorje. Več o zgodovini preberite tukaj.

Dandanes izdeluje vrhunsko kvalitetne motorje Millington Diamond serije II kateri se uporabljajo tudi v Rally avtomobilih. Npr. v letu 2005 je bil motor Millington Diamond nameščen tudi v rally avtomobil Ford Escort mk2 zelo priznanega Rally voznika happy wheels Colin McRae.

Leta 2013 se je Millington po številnih testih z olji različnih proizvajalcev odločil za tesno sodelovanje z podjetjem Ravensberger Schmierstoffvertrieb GMBH iz Nemčije ter njihovo blagovno znamko in vrhunskimi mazivi Ravenol, saj so se olja v njihovih agregatih najboljše odrezala.

Danes dobite pri vsakem nakupu Millington dirkalnega motorja zraven 10 L RAVENOL RSE SAE 10W-50 olja saj le ta nudi maksimalen izkoristek ter optimalno zaščito motorja in ga podjetje za svoje motorje tudi zelo priporoča.

Več o Millington dirkalnih motorjih najdete tukaj.

Hvala za ogled prispevka.